Mainos

Oppositiojohtajat syytteeseen Albaniassa

Albanian viranomaiset asettivat tänään kolme oppositiojohtajaa syytteeseen osallisuudesta väkivaltaisiin mielenosoituksiin, joita on järjestetty viime viikon aikana Albaniassa. Lisäksi useita opposition virkailijoita on pidätetty.

Oppositiossa olevan sosialistipuolueen mukaan kaikkia kolmea johtajaa syytetään osallisuudesta mielenosoituksiin. Syytetyt ovat sosialistien pääsihteeri Rexhep Meidani, sosiaalidemokraattisen puolueen johtaja Jinushi Skender ja demokraattisen liiton johtaja Arben Imami.

Presidentti Sali Berisha syytti tänään tuoreista väkivaltaisuuksista sosialistien johtajia ja Albanian entistä salaista poliisia. Hänen mukaansa julkisten rakennusten joutuminen mielenosoittajien kohteeksi on salaisen poliisin työtä.

Mielenosoitusten syynä ovat hämärät sijoitusyhtiöt, jotka ovat keränneet piensijoittajien rahat ja joutuneet sittemmin konkurssiin. Sosialistit ovat syyttäneet hallitusta vararikoista ja vaatineet hallitusta eroamaan. Albanialaisten suuttumusta on lisännyt myös maan talouden surkea tila.

Presidentti lupasi jälleen korvata sijoittajille heidän säästönsä, jotka ovat hävinneet sijoitusyhtiöiden hämärissä peleissä. Hän kehotti kansalaisia olemaan kärsivällisiä, ja lupaili ensimmäisiä korvauksia jo helmikuussa.

Albanian poliisi hajotti tänään hallituksen vastaisen joukkokokouksen Tiranassa, kertoivat silminnäkijät. Riippumattoman ammattijärjestön järjestämään tapahtumaan osallistui noin 200 ihmistä. Poliisi hajotti kokouksen jo ennen kuin ensimmäinenkään puhuja oli ehtinyt aloittaa.
(STT-AFP-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.