Mainos

Oppositiojohtajat sote-väännöstä: "Häpeällistä ja kansanvallan halveksuntaa"

Hallitus on antamassa oppositiolle aseet käteen, kun sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistusmalli on jumittunut hallituksen ja asiantuntijoiden erimielisyyksiin.

Oppositiojohtajat Timo Soini (ps.) ja Juha Sipilä (kesk.) arvostelevat kovasanaisesti hallitusta siitä, että uudistusmallia ei ole vieläkään saatu aikaan lupauksista huolimatta.

Sipilä moittii jyrkästi sitä, että suurimmat päätökset ja palvelumallin yksityiskohdat siirtyvät kuntavaalien yli.

– Kyllä se on mielestäni kansanvallan halveksuntaa, kun ennen vaaleja ei saada tietää, miten palvelut järjestetään pitkässä juoksussa, moittii Sipilä.

Samoilla linjoilla on perussuomalaisten Soini.

– Kyllä tämä on häpeällinen tilanne. Hallitus pitää kansaa pussi päässä siitä, mitä on tulossa. Tilanne kielii joko siitä, että hallituksella ei ole selvää linjaa tai sitten se ei uskalla sitä esittää, uskoo Soini

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jan Vapaavuori uskoo, että hallitus pystyy tuomaan jonkun esityksen palvelumallista vielä ensi viikolla - tosin hänkin myöntää että tilanne on kiusallinen.

– Tottakai se on kiusallista. Olisi tietenkin paljon helpompaa käydä näitä vaaleja, jos hallituksella olisi selkeä esitys. Samaan aikaan pitää kuitenkin muistaa, että kuntavaaleissa on kysymys valtavasta määrästä muitakin asioita, muistuttaa Vapaavuori.

SDP kampanjoi tänään terveyskeskusten puolesta - ikäänkuin sote-riitaa ei olisikaan. Puolueessa ihmetellään hankkeen hoputtajia - työryhmällä on aikaa vuoden loppuun.

– Nyt haetaan suuntaviivoja työryhmän tueksi ja keskustelua sote-asioista jatketaan ensi viikolla. Erittäin olennaista olisi keskustella kuntavaalien alla siitä, miten terveyskeskuksiin saadaan lisää lääkäreitä, toteaa puheenjohtaja Jutta Urpilainen.

Neuvotteluja palvelumallista jatketaan tiistaina. Keskiviikkona SDP:n peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson joutuu joka tapauksessa rumputuleen välikysymyskeskustelussa - oli hallituksella sitten rautalankamallia tai ei.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.