Mainos

Oppositiojohtajat: Hallitus pettänyt työllisyyslupaukset

Vihreiden puheenjohtaja Osmo Soininvaara ja kokoomuksen eduskuntaryhmän johtaja Ben Zyskowicz vaativat työministeriltä ja hallitukselta nopeita ratkaisuja työttömyyden helpottamiseksi.

Kahden suurimman oppositiopuolueen johtajat vaativat hallitusta uudistamaan työllisyyspolitiikkaansa. Vihreiden puheenjohtaja Osmo Soininvaaraperää hallitukselta nopeita ja nykyistä paljon radikaalimpia toimia työllisyyden parantamiseksi. Erityisesti Soininvaara arvostelee työministeri Tarja Filatovia. Hänen mielestään työministeri seuraa työllisyystilanteen kehitystä kuin ulkopuolinen.

- Minusta on aika oireellista, että ministeri Filatov sanoo, ettei Suomessa ole edellytyksiä riittävän radikaaleihin toimenpiteisiin työllisyyden hoidossa, toteaa Soininvaara.

Soininvaara suhtautuu myös epäillen valtiovarainministeri Antti Kalliomäen eilen Kauppalehden uutisissa esittämään arvioon, että kuluvalla vaalikaudella voitaisiin luoda 60-70 000 työpaikkaa.

-Kyllä se on mahdollista, mutta silloin pitäisi pikkuhiljaa ryhtyä tekemään jotakin, vihreiden puheenjohtaja arvioi.

Kautensa alussa hallitus linjasi tavoitteekseen sadan tuhannen uuden työpaikan luomisen.

Soininvaara varoittaakin Raimo Sailaksen tavoin näivetystaudista. Hänen mukaansa edessä on hyvinvointivaltion vakava purku, ellei tilanteelle pikaisesti tehdä jotain. Omana ratkaisunaan tilanteeseen Soininvaara tarjoaa veroalennusten kohdentamista pienituloisille.

- Kaikki veronalennusvara, joka olisi käytettävissä, pitäisi käyttää pienipalkkaisten ihmisten hyväksi sekä alentamalla heidän omaa verotustaan että heidän työnantajiensa verotusta, linjaa Soininvaara.

Kokoomus samoilla linjoilla

Myös kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ben Zyskowicz vaatii hallituksen ministereitä toimimaan tehokkaammin työttömyyden vähentämiseksi. Soininvaaran tapaan Zyskowicz arvostelee etenkin työministeri Filatovia ja valtiovarainministeri Kalliomäkeä siitä, että molemmat ovat hiljattain tyytyneet toteamaan, ettei hallituksen lupaus 100 000:sta uudesta työpaikasta toteudu. Zyskowiczin mukaan he toimivat poliittisten virkavelvollisuuksiensa vastaisesti, kun he nostavat hallituksen kädet pystyyn.

- Heidän tehtävänään on päinvastoin esittää budjettiriihessä koko hallitukselle sellaisia rohkeita keinoja, joilla työllisyystavoitteeseen päästään, Zyskowicz sanoo kannanotossaan.

Zyskowiczin mielestä valtiovarainministeriön budjettiesitys on työllisyyden osalta surkea pettymys ja "vain valtiovarainministeri on sitä mieltä, että se riittää työllisyyden hoitoon". Hän muistuttaa, että hallitus on ollut vallassa yli neljäsosan toimikaudestaan, mutta työpaikkojen määrän suhteen hallitus on edelleen lähtöruudussa.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 03.08.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.