Mainos

Oppositiojohtaja: Milosevicin erottava ensi kuun jälkeen

Serbien oppositiojohtaja Zoran Djindjic uskoo kansan vastarinnan koituvan kohtalokkaaksi Jugoslavian presidentille Slobodan Milosevicille, jos tämä aikoo pysyä vallassa vielä syyskuun jälkeen.

Itävaltalaiselle päivälehdelle tänään antamassaan haastattelussa Djindjic sanoi, että Jugoslavian armeija ei tue maan nykyistä hallintoa. Hänen mukaansa armeija oli sodassa hallituksen politiikan suurin uhri.

Djindjic aikoo osallistua opposition järjestämään Milosevicin vastaiseen mielenosoitukseen Belgradissa 19. elokuuta.
-Aiomme asettaa aikataulun, jonka sisällä Milosevicin tulee myöntyä opposition muodostamaan hallitusvaihtoehtoon ja siirtyä itse pois vallasta, sanoi Djindjic.

Milosevic aikoo jatkaa vallassa

Presidentti Milosevicin johtama sosialistipuolue puolestaan on laatinut kahden vuoden ohjelman, johon kuuluu Jugoslavian puolustuspolitiikan, kansallisen itsemääräämisoikeuden ja jälleenrakennuksen suunnitteleminen.

Hallitsevan sosialistipuolueen puheenjohtajan mukaan maan serbioppositio saa tukea Natolta ja sen politiikka ajaa Balkanin tuhoon. Jugoslavian armeija on määrännyt opiskelijoita sotilasharjoitukseen 19. elokuuta, jolloin oppositio aikoo osoittaa mieltään presidentti Milosevicia vastaan, kerrottiin belgradilaisessa sanomalehdessä torstaina.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.