Mainos

"Oppositiojohtaja kidutettiin kuoliaaksi Myanmarissa"

Thaimaalaisen aktivistiryhmän mukaan useita pidätettyjä on kidutettu kuoliaaksi ja heidän ruumiinsa on joko poltettu tai heitetty jokeen.

Myanmarissa oppositiojohtaja on kidutettu kuoliaaksi kuulusteluissa, kertoo thaimaalainen aktivistiryhmä. Demokratialiikkeen edustaja Win Shwe pidätettiin sotilasjuntan vastaisten suurmielenosoitusten aikana viime kuussa.

Yhdysvallat uhkasi junttaa uusilla pakotteilla heti sen jälkeen kun tiedot Win Shwen kuolemasta tulivat julkisuuteen. Lisäksi se vaati täyttä tutkimusta kuolemasta.

Aktivistiryhmän mukaan ruumista ei oltu lähetetty miehen perheelle, vaan kuulustelijat olivat vihjanneet polttaneensa sen. Ryhmän mukaan myös muita pidätettyjä on kidutettu ja heidän ruumiinsa on poltettu tai heitetty jokeen.

YK:n turvallisuusneuvosto laatii parhaillaan julkilausumaa Myanmarin tilanteesta. Alustavien tietojen mukaan luonnoksen sanamuotoja olisi pehmennetty, jotta se kelpaisi myös Kiinalle. Julkilausumassa vaaditaan kuitenkin edelleen poliittisten vankien vapauttamista. Julkilausuman odotetaan valmistuvan huomenna.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.