Mainos

Oppositio vaatii yhä Vanhaselta selvitystä vaalirahoista

Oppositiopuolueet ovat jatkaneet pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) painostamista vaalirahoista syntyneen kohun vuoksi. Ne vaativat nyt yhdessä, että Vanhasen pitää selvittää asioita antamalla pääministerin ilmoituksen eduskunnalle vielä ennen juhannusta.

SDP:n puheenjohtaja Eero Heinäluoma kyseli, voisiko pääministeri ylipäänsä kieltäytyä tällaisen vetoomuksen jälkeen.

- Uskomme, että kun oppositiolla on yhteinen tahto ja yhteinen pyyntö, niin hän vielä vakavasti miettii tätä asiaa, Heinäluoma sanoi oppositiopuolueiden neuvottelun jälkeen.

Pääministerin ilmoituksen yhteydessä ei mitata hallituksen luottamusta. Heinäluoman mukaan oppositio päätyi vaatimaan ilmoitusta, koska nyt perätään nimenomaan tietoa ja vastauksia eikä hallituksen luottamusta.

- Haluamme ensin selvittää, mitä on tapahtunut ja kuulla sen suoraan pääministeriltä itseltään. Hallituksen luottamusasiaan voidaan palata sen pohjalta, mitä keskustelussa ilmenee ja mitä pääministerin toimesta sanotaan, Heinäluoma totesi.

Heinäluoman mielestä pääministerin on annettava "aito ja avoin" selvitys roolistaan vaalirahoituksen yhteydessä. Heinäluoma väisteli ensin kysymystä siitä, minkälaisia vastauksia hän tarkkaan ottaen haluaa kuulla pääministeriltä. Pienen tivaamisen jälkeen hän sanoi haluavansa kuulla ainakin sen, mikä on pääministerin rooli Kehittyvien maakuntien Suomen toiminnassa sekä millaista yhteydenpitoa ja millaista keskustelua on käyty vaalitukea antaneiden tahojen kanssa.

Perussuomalaisten Timo Soini sanoi tietävänsä, että asia kiinnostaa myös hallituspuolueiden sisälläkin.

Kristillisdemokraatit ovat jo ehättäneet vaatia ennenaikaisia eduskuntavaaleja ensi syksyksi. Heinäluoman mukaan oppositiopuolueet ovat yhtä mieltä siitä, että tätäkään vaihtoehtoa ei voi sulkea pois.

Keskustan eduskuntaryhmä on kutsuttu huomiseksi ylimääräiseen kokoukseen vaalirahoista syntyneen kohun vuoksi. Riikaan tänään matkustanut pääministeri Vanhanen on luvannut olla silloin paikalla.

(MTV3-STT)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.