Mainos

Oppositio vaatii pääministerin ilmoitusta vaalirahoista

Oppositiopuolueet jatkoivat tiistaina pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) painostamista vaalirahakiistan vuoksi. Nyt tavoitteena on, että eduskunnalle annetaan selvitys tulevana torstaina tavalla tai toisella.

Ensisijainen tavoite on, että pääministeri selvittäisi silloin asiaa koko eduskunnalle antamalla niin sanotun pääministerin ilmoituksen. SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen sanoi, että pääministerin pitäisi kertoa omat ja keskustan kytkökset Kehittyvien maakuntien Suomi- yhdistykseen ja rahoitukseen.

Jos pääministeri ei tähän suostu, oppositio ehdottaa, että eduskunnan torstainen kyselytunti käytetään kokonaisuudessaan vaalirahoitusasioiden käsittelyyn. Oppositiopuolueiden johtajat sopivat yhteisestä vaatimuksestaan tiistaina.

Kyselytunnin varaamisesta kokonaan vaaliraha-asioiden käsittelyyn voisi päättää eduskunnan työtä johtava puhemiesneuvosto. Ratkaisevassa asemassa on sitä johtava puhemies Sauli Niinistö (kok.).

Urpilainen uskoi, että tällaisesta menettelystä voitaisiin sopia. Hän viittasi siihen, että Niinistö on useaan otteeseen ottanut kantaa erilaisten ajankohtaiskeskustelujen puolesta.

Välikysymyksellä aiemmin uhannut kristillisdemokraattien Päivi Räsänen sanoi, ettei sekään vaihtoehto ole suljettu pois. Sitä arvioidaan Räsäsen mukaan ensi viikolla riippuen siitä, minkälaisia vastauksia tällä viikolla on saatu.

Pääministeri Vanhanen palaa Koreaan ja Japaniin suuntautuneelta matkaltaan keskiviikkona iltapäivällä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.