Mainos

Oppositio vaalivoittoon Portugalissa

Keskustaoikeistolainen oppositiopuolue PSD on voittanut niukasti Portugalin parlamenttivaalit. Se sai 40 prosenttia äänistä.

Keskustaoikeistolainen PSD on voittanut Portugalin parlamenttivaalit, vahvistaa maan sisäministeriö. Oppositiopuolue PSD sai 40 prosenttia äänistä, kun vallassa olevan sosialistipuolueen kannatus jäi 38 prosenttiin.

Oikeistolainen kansanpuolue PP saavutti 9:n, kommunistien ja vihreiden vaaliliitto 7:n ja äärivasemmisto 3 prosentin kannatuksen. PSD saa 102 ja sosialistipuolue 95 paikkaa maan 230-paikkaisessa parlamentissa.

PSD:n johtaja ja maan seuraava pääministeriehdokas Jose Manuel Durao Barroso käyttäytyi voitonvarmasti jo ennen ääntenlaskun alkua. Sosialistipuolue ja sen johtaja Eduardo Ferro Rodrigues teki vaalista kuitenkin odotettua tiukemman taiston, ja puolueiden kannatusero jäi hyvin pieneksi. Niinpä PSD tarvitsee rinnalleen liittolaisen muodostaakseen enemmistöhallituksen. Vahvimmin hallituskumppaniksi on ehdolla oikeistolainen kansanpuolue PP.

Parlamenttivaalien tulos merkitsee Portugalin siirtymistä oikealle kuuden vuoden sosialistivallan jälkeen. Portugalin tulos jatkaa EU-maissa jo joitakin vuosia jatkunutta oikeistopuolueiden vaalivoittojen sarjaa.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.