Mainos

Oppositio sivalteli hallitusohjelmaa kovin sanoin

Oppositio laidasta laitaan piti hallituksen ohjelmaa huonona tai ainakin epämääräisenä, kun eduskunta tänään aloitti hallitusohjelman ruotimisen. Erityisen ärhäkkää arvostelua esitti kokoomusjohtaja Ville Itälä.

Oppositiopuolueista tänään vauhdissa oli erityisesti kokoomuksen puheenjohtaja Ville Itälä, joka haukkui hallitusohjelman lähinnä nipuksi epämääräisiä lupauksia ja erilaisia selvityksiä.

- Ohjelmasta puuttuu uskallus tehdä välttämättömiä ratkaisuja, joilla talous saadaan kasvuun, työllisyys paranemaan ja peruspalvelut kehittymään. Hallituksessa ei vallitse tekemisen meininki. Siellä on selvittämisen meininki. Sana selvitystila saa uuden sisällön, Itälä heitti.

Varsinkaan keskustaa Itälä ei säästellyt. - Hallituksen muodostamisesta on kaikenkaikkiaan todettu, että Kepu sai pääministerin, demarit vallan. Hallitusohjelmassa demarivetoisuus näkyy vastaavasti siten, että SDP sai rahat, keskusta sai selvitykset, hän sivalteli.

Piikkejä lenteli myös SDP:n suuntaan. - Tähän haluaisin saada vastauksen SDP:n puheenjohtaja Paavo Lipposelta, mutta koska hänen suunsa on tukittu puhemiehen paikalla, niin vastatkoon nyt se sosiaalidemokraatti, joka täällä on vastuussa SDP:n hallituspolitiikasta, Itälä vinoili.

Lunta tuli tupaan myös muulta oppositiolta. - Työllisyyspolitiikan varovaisuus, suorastaan pelkurimaisuus, ja ideattomuus, on hallitusohjelman heikoin kohta, vihreiden puheenjohtaja Osmo Soininvaara lasketteli.

Pääministeri Anneli Jäätteenmäki piti arvostelua ennenaikaisena. Hän torjui kritiikin vetoamalla yhteistyöhön, ja toteamalla, että vasta käytäntö tulee osoittamaan hallitusohjelman toimivuuden. - Ohjelman testi on vasta käytäntö. Ja lopuksi haluan vielä todeta, että tässä Suomen rakentamisessa tarvitaan hallitusta, mutta siinä tarvitaan myös oppositiota, ja toivon rakentavaa avointa vuoropuhelua ja yhteistyötä, pääministeri toivoi.

Keskustelu hallitusohjelmasta jatkuu eduskunnassa ensi viikon alkupäiviin asti.

(MTV3)

Katso Vesa Kallionpään juttu
(Seitsemän uutiset 23.04.2003)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.