Mainos

Oppositio ryöpytti hallitusta autoverouudistuksesta

Opposition mukaan uudistuksen lopputuloksena on autoveron alennus, joka puolestaan antaa lisävauhtia autoistumiselle.

Hallituksessa viime viikolla syntynyt autoverouudistus oli opposition hampaissa, kun eduskunta keskusteli pääministerin ilmoituksesta kansainvälisen ilmastopolitiikan nykytilanteesta. Itse ilmoituksen sisältöä ei juuri arvosteltu.

SDP:n puheenjohtaja Eero Heinäluoma mainitsi, että sinänsä autoveropäätös oli tärkeä päätös. Mutta kun hän oli kuunnellut asiantuntijoita, hänelle oli tullut yllättävä ja murheellinen olo. Hän kysyi, tuliko uudistuksesta lopulta pannukakku.

Asiantuntijakierros osoittaa Heinäluoman mielestä sen, että uudistuksen lopputuloksena on autoveron alennus. Hän tiivistikin, että hallituksen linja merkitsee lisävauhtia autoistumiselle.

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Annika Lapintie hämmästeli, kuinka vihreät voivat olla mukana edistämässä sitä, että autojen määrä kasvaa. Hän on varma, etä hintojen lasku lisää autojen myyntiä ja sitä kautta päästöjä.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Martti Korhonen oli aivan samoilla linjoilla. Hän sanoi uskovansa, että joukkoliikenne varmasti vähenee. Siksi hän ihmettelikin, kuinka vihreät ovat mukana siinä.

Vanhanen mainitsi ilmoituksessaan, että esitys autoilun verotuksen uudistamisesta vähäpäästöisiä autoja suosivaksi on yksi niistä keinoista, joilla pyritään vähentämään päästöjä.

- Tällä hetkellä suurin kansainvälinen haaste on sopia kansainvälisen ilmastosopimusjärjestelmän kehittämisestä vuoden 2012 eli Kioton pöytäkirjan sitoumuskauden jälkeen. Asialla on kiire: ilmastonmuutos ei odota ja aikaa tarvitaan myös sopimuksen toimeenpanon valmisteluun. On selvää, että kunnianhimoista ilmastopolitiikkaa jatketaan. Yritykset ja kotitaloudet tarvitsevat tarkempaa tietoa tavoitteista, keinoista ja toimintaympäristöstä, jotta toiminta voidaan sopeuttaa uusiin olosuhteisiin, korosti Vanhanen ilmoituksessaan.

(MTV3-STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja