Mainos

Oppositio pistäisi poliisiuudistuksen jäihin

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kimmo Tiilikainen vaatii, että sisäministeriön kaavailema poliisiuudistus laitetaan jäihin. Tiilikaisen mielestä uudistuksen valmistelu pitää aloittaa uudestaan puhtaalta pöydältä yhdessä opposition kanssa.

Myös perussuomalaisten Timo Soinin mielestä hallitus sekoilee poliisiuudistuksen kanssa.

- Mikä on hallituksen linja, kysyy Soini tiedotteessaan.

Opposition sai liikkeelle kokoomuksen Jan Vapaavuoren lauantainen ehdotus siitä, että sisäministeriön esitys uudistuksesta otettaisiin vielä tarkempaan syyniin ennen lopullista päätöstä.

Sisäministeri Päivi Räsäsen (kd.) mukaan esitys on perusteellinen. Hänellä ei kuitenkaan ole mitään Vapaavuoren ehdottamia lisäselvityksiä vastaan.

Räsäsen mielestä oppositio sen sijaan lietsoo turvattomuuden tunnetta kansalaisissa levittämällä virheellistä tietoa esityksen sisällöstä.

- Esimerkiksi väite siitä, että liikennevalvontaa oltaisiin esityksen mukaan ajamassa alas, on ilman todellisuuspohjaa. Uudistuksella nimenomaan pyritään turvaamaan, että poliisin toiminnan hyvä taso säilyy niin hälytystehtävissä, liikennevalvonnassa kuin rikostorjunnassakin, Räsänen puolestaan sanoo tiedotteessaan.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.