Mainos

Oppositio peräsi hallitukselta edelleen selkoa menolisäyksistä

Keskustelua uuden hallituksen sorvaamasta hallitusohjelmasta jatkettin tänään eduskunnassa. Opposition riveistä todettiin ohjelman arviointi mahdottomaksi, jos menolisäysten kohdistamisesta ei anneta tietoa.

Anneli Jäätteenmäen hallituksen ohjelmaa puidaan loppuviikko eduskunnassa.

Eduskunta on jatkanut keskustelua pääministeri Anneli Jäätteenmäen hallituksen ohjelmasta. Aamupäivän aikana oppositio on perännyt hallitukselta edelleen vastausta etenkin siihen, miten hallitus aikoo käyttää hallituskaudelle lukkoon lyömänsä 1,1 miljardin euron menolisäysvaran.

Myös helsinkiläisten peruspalvelujen turvaaminen, Suomen EU-politiikan linjan jatkaminen ja opintotuen kehittäminen ovat olleet esillä.

Opposition riveistä todettiin toistuvasti, että ohjelman arviointi on mahdotonta, jos menolisäysten kohdistamisesta ei anneta tietoa. Peruspalveluministeri Liisa Hyssälä selvitteli moneen otteeseen edustajille, kuinka hallitus aikoo ohjelmassaan turvata kansalaisten peruspalvelut. Hän kiisti tietävänsä mitään mistään menolisäysten jakoa koskevasta "salaisesta lisäpöytäkirjasta".

Pääministeri Jäätteenmäki vastasi kysymyksiin hallituksen kannasta EU:n yhteiseen puolustukseen, ettei tulevaisuuskonventin esityksen sisällöstä tiedä vielä kukaan. Hän painotti, ettei tällaisia asioita ja ehdottomia kantoja ole voitu kirjata hallitusohjelmaan, koska se olisi heikentänyt Suomen keskusteluyhteyksiä ja neuvotteluasetelmia, ja Suomi haluaa olla aktiivinen ja rakentava jäsen EU:ssa.

Konventin puheenjohtajan Valery Giscard d'Estaingin esityksiä EU:n uudistamiseksi pääministeri piti huolestuttavina, mutta korosti, että kyse on vasta Giscardin omista ehdotuksista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.