Mainos

Oppositio näyttää voittavan Slovakiassa

Slovakian pääministeri Vladimir Meciar näytti tänään kulkevan kohti murskatappiota parlamenttivaaleissa. Virallisia tuloksia ei vielä julkistettu, mutta ovensuukyselyjen mukaan oppositio näyttää saavan yli 100 paikkaa 150-jäseniseen parlamenttiin.

Oppositiojohtajat riemuitsivat illalla tuloksesta ja kutsuivat jo toisiaan keskustelemaan huomenna uuden hallituksen muodostamisesta. Meciarin puolue oli kuitenkin myös edelleen varma, että tilanne kääntyy vielä sen voitoksi. Yksityisen Markiza-tv-aseman teettämän kyselyn mukaan opposition yhteenliittymä, Slovakian demokraattinen koalitio SDK, saisi äänistä peräti yli 30 prosenttia ja koko oppositio yli 64 prosenttia. Kiistellyn pääministerin Vladimir Meciarin HZDS-puolue joutuisi sen sijaan tyytymään vain 22,2 prosenttiin, joka antaisi sille parlamentissa 35 paikkaa. Hallituspuolueiden kokonaisäänisaaliskin jäisi runsaaseen 30 prosenttiin.

Riippumattoman MVK-laitoksen kyselyn virhemarginaaliksi kerrotaan kaksi tai kolme prosenttiyksikköä. SDK on viiden konservatiivi-, liberaali- ja sosiaalidemokraattisen puolueen yhteenliittymä. Kolmanneksi näyttää vaaleissa kirivän niin ikään oppositiossa oleva Demokraattinen vasemmisto -puolue. Slovakian kaksipäiväiset parlamenttivaalit päättyivät tänään, ja viralliset tulokset julkistetaan huomenna. SDK:n johtaja Mikulas Dzurinda on ilmoittanut tavoitteekseen Slovakian viemisen niin EU:n kuin Natonkin jäseneksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.