Mainos

Oppositio lyttäsi hallituksen talouspolitiikan: Suomesta on tullut porvarillinen DDR

Eduskunnassa välikysymyskeskustelu on kuumentanut tunteita. Keskusta ja perussuomalaiset tekivät yhteisen välikysymyksen Suomen talouspolitiikasta.

Keskustan ja perussuomalaisten mukaan hallitus on epäonnistunut talous- ja työllisyyspolitiikassaan eikä ole kyennyt esittämään välittömiä toimia, joilla Suomen taloutta ja työllisyyttä voidaan kohentaa. 

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä kritisoi eduskunnassa kovin sanoin hallitusta ja Suomen huonoa taloustilannetta.

– Suomen tilanne on vakava. Suomesta on tullut porvarillinen DDR. Olemme rakentaneet keskinäisen luottamuksen tilalle tiukasti säännellyn ja normitetun yhteiskunnan, Sipilä sanoi.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jari Lindström puolestaan vaatii ennenaikaisia vaaleja.

– Kaikki me tiedämme, että vaalit olisi pitänyt pitää heti Kataisen hallituksen eron jälkeen. Tämä virhe on nyt korjattava. Ainoastaan vaalien kautta tähän maahan saadaan todellisiin uudistuksiin kykenevä, toimintakykyinen hallitus, Lindström sanoi eduskunnassa.

Eduskunta äänestää hallituksen luottamuksesta perjantaina.

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö kertoi jo eilen, että puolue äänestää hallituksen epäluottamuksen puolesta. Vihreät siirtyi tänä syksynä oppositioon ja puolue on käytännössä ollut mukana rakentamassa hallituksen talouspolitiikkaa. Kansanedustaja Pekka Haavisto (vihr) perusteli hallituksen epäluottamuslausetta eduskunnassa näin:

– Suomen taloudessa eletään kriittisiä hetkiä. Luottoluokituksen putoaminen osaltaan kuvaa epäuskoa siihen, että hallitus kykenisi toteuttamaan lupaamansa rakenteelliset uudistukset. Energiataloudessa hallitus on valinnut epävarmoille laskelmille perustuvan ydinvoiman, ei kotimaista ja työllisyyttä parantavaa uusiutuvaa energiaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.