Oppositio kelpaa Kiviniemelle neuvottelukumppaniksi

Keskustan tuore puheenjohtaja Mari Kiviniemi aikoo kutsua myös opposition mukaan etsimään ratkaisuja Suomen talousongelmiin.

Lahden linjapuheessaan Kiviniemi vaati työmarkkinajärjestöjen ja hallituksen talous- ja työllisyysohjelman valmistelulta tuloksia ja konkreettisia ehdotuksia. Tämän kolmikantaisen valmistelun pohjalta pääministeri Kiviniemi kerää yhteiskunnan eri tahot etsimään lamalääkkeitä elokuussa.

- Olen sitoutunut jatkamaan keväällä aloitetun kolmikantaisen kestävän talouskasvun ja työllisyysohjelman valmistelua.

Erityisesti suurin oppositiopuolue SDP on toistuvasta arvostellut hallitusta siitä, ettei se halua neuvotella opposition kanssa.

Sinipunaa valmistellaan kulisseissa

Kiviniemi varoitteli keskustaväkeä, että kokoomuksen ja SDP:n yhteistyötä on rakennettu jo jonkin aikaa.

- Sen pohjaa on valettu sen uskomuksen varaan, että keskusta romahtaa viimeistään ensi kevään vaaleissa. Näin ei käy. Ei muuten onnistu.

Kiviniemen mukaan poliittiset kilpailijat ovat mananneet puolueella vaalitappiota jo pitkään.

- Poliittiset kilpailijamme odottivat meidän käpertyvän täällä kasaan. Emme muuten käperry. Emme muuten häviä. Me tulemme ja voitamme suomalaisten tuella, Kiviniemi hehkutti.

Keskustan tuoreet kannatusluvut ovat romahtaneet 18,5 prosentin tuntumaan.

Kiviniemi haluaa puhdistaa pöydän

Uusi puheenjohtaja myönsi keskustan viimeaikaiset ongelmat. Kiviniemen mukaan on rehellistä myöntää, että viimeiset kaksi vuotta ovat olleet hyvin ikävää aikaa keskustalle. Puolue haluaa päästä irti vaalirahakohusta ja puhdistaa pöydän. Vaalirahaskandaali on henkilöitynyt puoluesihteerin paikalta eilen tiputettuun Jarmo Korhoseen.

- Jos jotakin ruodittavaa vielä puoluekoneiston ulkopuolella on, se on asianomaisten asia, ei puolueen.

Katso Matti Maunun raportti Lahdesta

Lue myös:

    Uusimmat