Mainos

Oppositio juhli Kuwaitin parlamenttivaaleissa

Kuwaitin hallitus erosi sen jälkeen kun tieto opposition murskavoitosta parlamenttivaaleissa oli tullut julki, kertoo maan virallinen uutistoimisto Kuna.

-Hallitus erosi lain mukaan, ja perustuslaillisesti ero on hyväksyttävä, sanoo Kuwaitin hallitsija, emiiri sheikki Jaber al-Ahmad al-Sabah.

Oppositio saavutti muhkean voiton parlamenttivaaleissa. Oppositio sai maan sanomalehdissä julkaistujen lopullisten tulosten mukaan yli 10 lisäpaikkaa maan 50-paikkaisesta parlamentista. Vaalien erityisiä voittajia olivat islamistit, joiden hallussa on uudessa parlamentissa 20 paikkaa, ja liberaalit, jotka saivat huikeat 14 paikkaa aikaisemman 4 paikan sijaan. 16 paikkaa meni hallitusta tukeville ehdokkaille. Maan edellisessä parlamentissa oppositiolla oli hallussaan ainoastaan 21 paikkaa.

Kaikki ehdokkaat pyrkivät parlamenttiin itsenäisesti, sillä viralliset poliittiset puolueet ovat Kuwaitissa kiellettyjä. Opposition uskotaan hyväksyvän sheikki Jaber al-Ahmad al-Sabahin säädöksen naisten äänioikeudesta. Säädös sallisi naisten äänestää ja olla ehdokkaina vuoden 2003 parlamenttivaaleissa. Eilisten vaalien äänestysprosentti oli lähes 80 prosenttia.
(STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.