Mainos

Oppositio jättää välikysymyksen terveydenhuollosta

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin ongelmat johtavat keskustan ja kristillisdemokraattien välikysymykseen eduskunnassa.

Eduskuntatalo


Keskusta ja kristillisdemokraatit ilmoittivat tänään jättävänsä välikysymyksen terveyspalveluista. Välikysymys jätetään hallitukselle tiistaina. Terveydenhoidon ongelmat ovat nousseet eduskunnassa esiin Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin tilaa koskevien uutisten herätettyä keskustelua.

Oppositioon keväällä siirtyneet vihreät eivät ole mukana. Nyt tehty välikysymys on järjestyksessään kymmenes, johon Lipposen toinen hallitus joutuu vastaamaan eduskunnassa. Myös edellinen viime keväänä tehty välikysymys koski terveydenhuollon ongelmia.

Sairaanhoitopiirin hallitus päätti viime viikolla sulkea osastoja loppuvuodeksi, siirtää poliklinikka-aikoja ensi vuoteen sekä vähentää lasten ja nuorten psykiatrikäyntejä rahapulassaan.

Helsingin Senaatintorilla järjestetään tänään mielenosoitus terveydenhuollon säästöjä vastaan. Paikalle odotetaan tavallisten kansalaisten lisäksi potilas- ja ammattijärjestöjen edustajia, puolueväkeä ja sairaaloiden henkilökuntaa. Mielenosoituksessa kerätään nimiä säästöjä vastustavaan adressiin.

HUS:n sai tällä viikolla rahaa lisää miljoona euroa. Sairaanhoitopiirin ensi vuoden budjetista kaavaillaan kuitenkin vielä tiukempaa. Toteutuessaan se merkitsisi mm. lasten ja nuorten psykiatrisen hoidon huomattavaa supistamista vielä nykyisestään, yhden osaston sulkemista kummaltakin puolelta, sanoo HUS:n johtava ylilääkäri Veli Ylitalo.

(Huomenta Suomi 13.09.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.