Mainos

Oppositio jatkaa mielenosoitustaan Valko-Venäjällä

Mielenosoittajat protestoivat jo viidettä päivää sunnuntaisten presidentinvaalien tulosta. Oppositio on lisäksi kutsunut väkeä suureen mielenosoitukseen lauantaiksi.

Noin 300 opposition kannattajaa jatkaa presidentti Aljaksandr Lukashenkan vastaista mielenosoitusta Valko-Venäjän pääkaupungissa Minskissä.

Poliisit tiukensivat keskustassa sijaitsevan Lokakuun aukion piiritystä, jotta sinne leiriytyneille mielenosoittajille ei saataisi toimitettua ruokaa ja muita tarvikkeita.

Mielenosoitus alkoi sunnuntaina sen jälkeen, kun Lukashenka oli julistettu presidentinvaalien ylivoimaiseksi voittajaksi. Kansainväliset tarkkailijat ovat tuominneet vaalit vilpillisinä. Valkovenäläisten ihmisoikeusjärjestöjen mukaan ainakin 250 ihmistä on pidätetty sunnuntain jälkeen. Monet pidätetyistä ovat saaneet lyhyitä vankeusrangaistuksia.

Oppositio on lisäksi kutsunut väkeä suureen mielenosoitukseen lauantaiksi. Oppositiojohtaja Aleksandr Milinkevitsh ilmoitti tapaavansa toisen oppositiojohtajan, Vintsuk Vjatshorkan, jonka oli määrä vapautua vankilasta. Vjatshorka sai vankeustuomion maaliskuun alussa mielenosoituksen järjestämisestä.

Valko-Venäjän viranomaisten vahvistamien tulosten mukaan Lukashenka sai 83 prosenttia äänistä ja oppositiojohtaja Milinkevitsh 6,1 prosenttia. Äänestysprosentin kerrottiin nousseen lähes 93:een.

Viranomaiset eivät ole vastanneet opposition vaatimuksiin uusien vaalien järjestämisestä.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.