Mainos

Oppositio jatkaa mielenosoituksia Jugoslaviassa

Jugoslaviaan on odotettavissa uusia mielenosoituksia perjantaiksi. Maan oppositio kutsui ihmisiä suurmielenosoitukseen Belgradiin presidentti Slobodan Milosevicia vastaan.

Kostunica puhuu kansalle. 27.9. 2000.


Oppositio aloittaa myös laajan kansalaistottelemattomuuskampanjan. Muun muassa yliopistoissa ja kouluissa alkaa maanantaina opiskeluboikotti. Opposition johto ilmoitti päätöksensä johtuvan siitä, että maan keskusvaalilautakunta ei huomioinut heidän vaatimustaan hyväksyä Vojislav Kostunican voitto presidentinvaaleissa jo ensimmäisellä kierroksella.

Keskusvaalilautakunta ilmoitti aiemmin, että kumpikaan presidentinvaalien ehdokkaista ei saanut yli 50 prosenttia äänistä. Toinen kierros on määrä pitää lokakuun 8. päivä.

Clinton: Milosevicin väistyttävä


Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton on kehottanut Jugoslavian presidentti Slobodan Miloseviciä väistymään. Clinton sanoi, että Milosevicin pitäisi ottaa kansan mielipide huomioon, väistyä vallasta ja antaa rauhanomaisen demokraattisen muutoksen tapahtua.

Uutistoimisto Tanjugin mukaan Milosevic ja hänen sosialistipuolueensa johto valmistautuvat kuitenkin presidentinvaalien toiselle kierrokselle.
(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.