Mainos

Oppositio hyökkäämässä Kabuliin

Afganistanin opposition joukot aikovat hyökätä pääkaupunkiin Kabuliin lähitunteina. Opposition joukot eivät kuitenkaan aio edetä kaupunkiin asti, komentaja Afzal Aman sanoo. Amanin mukaan oppositio yrittäisi edetä Kabulin porteille, mutta ei itse kaupunkiin. Yhdysvallat on kehottanut Pohjoisen liittoa piirittämään kaupungin, mutta pysyttelemään sen ulkopuolella.

Noin 200 Pohjoisen liiton taistelijaa ja kymmenkunta panssarivaunua on edennyt kohti Talebanin eturintamaa Kabulin pohjoispuolella. Saattue oli matkalla kohti Rabatin kylää noin 20 kilometrin päässä Kabulista. Lähellä sijaitsee myös Bagramin lentokenttä, joka on jo opposition hallussa. Opposition joukot ovat viimeisimpien raporttien mukaan vallanneet sekä Afganistanin länsiosassa sijaitsevan Heratin että maan koillisosan Kunduzin kaupungit.

Amerikkalaiset B-52-pommikoneet moukaroivat varhain aamulla Taleban-liikkeen asemia Kabulin pohjoispuolella samaan aikaan, kun oppositio vahvisti omia asemiaan kaupungin ulkopuolella. Amerikkalaisten kohteina oli ainakin Bagramin lentokentän sekä Karabaghin lähellä kulkeva rintamalinja.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.