Mainos

Oppositio höykytti uutta valtiovarainministeriä

SDP:n puheenjohtaja valtiovarainministeri Antti Rinne joutui eduskunnan kyselytunnilla tilille Altian myynnistä ja lapsilisien leikkauksesta.

Oppositio tulitti lähes pelkästään Rinnettä, joka vastasi kysymyksiin myös varapääministerinä Jyrki Kataisen poissa ollessa.  

Ennen valintaansa puheenjohtajaksi Rinne vastusti Altian myymistä ja arvosteli myös lapsilisien leikkausta.  

Nyt Rinne puolusti Altian myyntipäätöstä sanomalla, ettei valtiolla ole tarpeeksi voimavaroja kehittää yhtiötä.  

-Täytyy yrittää löytää sellainen yhteistyökumppani, jonka kanssa Altian kehittäminen lähtee oikeaan suuntaan ja työpaikat säilyvät tai lisääntyvät, Rinne sanoi.  

Valtioneuvosto on hakenut eduskunnalta valtuutta luopua Altiasta mahdollisesti jopa kokonaan. Varsinkin oppositiopuolueet ovat vastustaneet myyntiaikeita.    

Leikkaukset uudelleen pöydälle  

Ministerinaitiossa kokoomuksen kolme pääministeriehdokasta Paula Risikko, Jan Vapaavuori ja Alexander Stubb istuivat vielä torstaina rinta rinnan. Lauantaina selviää, kuka heistä on uusi kokoomusjohtaja ja pääministeri.  

Rinne ei ottanut kantaa kokoomuksen kisaan.  

-SDP:n puheenjohtajan on tarpeen tulla toimeen kaikkien puolueiden puheenjohtajien kanssa riippumatta siitä, ollaanko hallituksessa vai ei.  

Kyselytunnilla kävi selväksi, että jo sovittuja säästöpäätöksiä käsitellään uudelleen minihallitusneuvotteluissa ensi viikolla.  

Hallituspuolueista on kerrottu, että ne arvioivat vielä uudelleen, miten leikkaukset osuvat lapsiperheisiin. Torstaina Rinne sanoi, että myös päätöstä sosiaaliturvan indeksien leikkaamisesta on arvioitava.  

Kokoomuksen Ben Zyskowicz painotti, ettei kaikkia leikkauspäätöksiä todellakaan avata minihallitusneuvotteluissa.  

Keskustan Tuomo Puumala yritti hämmentää tuoretta valtiovarainministeriä väittämällä, että tämä olisi keskustelun aikana luvannut perua lapsilisän leikkauksen.  

-Ministeri Rinne antoi selvän lupauksen eduskunnan istuntosalin edessä, että leikkaus perutaan. Mutta kokoomus ei hyväksy tätä, Puumala väitti.  

Demarijohtaja vastasi tyynen rauhallisesti toteamalla, ettei hänen suustaan ole tällaista tullut.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.