Mainos

Oppositio höykytti peruspalveluministeriä budjetista

Oppositio on arvostellut tulevan vanhuspalvelulain henkilöstömitoituksia. Oppositio höykytti peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardsonia budjettikeskustelussa.

Perussuomalaisten Vesa-Matti Saarakkala ilkkui, että mikään ei muutu. Hänen mielestään hoitajia ei löydy, kun he joutuvat niska limassa tekemään työtä.

Hänen puoluetoverinsa Arja Juvonen päivitteli, että onpa kylmää ja julmaa toimintaa, kun ensin vaaditaan henkilöstön mitoitusta ja sitten sitä ei tulekaan.

Keskustan Anu Vehviläinen arveli, että lapsilisien indeksikorotukset taisivat jäädä vahtimatta, kun keskityttiin henkilömitoituksiin.

Vasemmistoliiton Erkki Virtanen puolusti hallitusta. Hän kehotti ministeriä kertomaan Saarakkalalle, mitä lakiin tulee, mitoitusten lisäksi.

Guzenina-Richardson muistutti, että budjettiriihessä tehtiin väliaikaisratkaisu, vaikka hän itse edustaakin sitovia mitoituksia korostavaa koulukuntaa. Vuoden 2014 jälkeen henkilöstömitoitus on vähintään 0,5 prosenttia ja mahdollisesti tuntuvasti suurempikin.

(MTV3 - STT)

Katso Mari Haaviston juttu (Seitsemän uutiset 19.9.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.