Mainos

Oppositio arvosteli hallituksen opiskelurajoituksia

Hallituksen yliopisto-opiskelijoita koskevat päätökset joutuivat tuoreeltaan opposition ryöpytykseen eduskunnan kyselytunnilla tänään.

Takavuosien kulttuuriministeri Suvi Lindén (kok.) kysyi, uskooko hallitus todella, että opiskeluajat lyhenevät ja opiskelijat ovat valmiita ottamaan nykyistä enemmän lainaa. Kulttuuriministeri Tanja Karpela (kesk.) vastasi pitkään, mutta ei itse kysymykseen.

Vastausta vaille jäi myös Antti Kaikkonen (kesk.), joka kysyi pääministeri Matti Vanhaselta (kesk.), saattaisiko hallitus joskus myöhemmin tämän vaalikauden aikana palata opintotuen asumislisän parantamiseen.

Opposition mielestä hallituksen olisi pitänyt korjata opintososiaalisia etuja, joita ovat esimerkiksi asumislisä ja ateriatuki. Karpela vastasi, että korjaus tulee nyt opintolainan muodossa.

Opposition intoa hiillostaa hallitusta saattoi lisätä se, että opiskelijoiden etuudet olivat hallituksen viimekesäisen budjettiriihen puhutuimpia asioita. Silloin päätöksiä ei tehty, mutta hallitus jätti odotuksen elämään ilmoittamalla, että opiskelijoiden opintososiaalisen aseman parantamiseen palataan myöhemmin.

Kirsi Ojansuun (vihr.) mielestä opiskeluaikojen rajaaminen kaventaa akateemista vapautta. Opetusministeri Tuula Haatainen (sd.) ei ymmärtänyt tällaista ajatuksenjuoksua.

- Yliopistoon mennään sitä varten, että saadaan tutkinto aikaiseksi, eikä siellä olla vain lillumassa, Haatainen vastasi.
Petri Neittaanmäki (kesk.) kiitteli hallituksen ratkaisua niin vuolaasti, ettei hän ehtinyt esittää omaa kysymystään, kun puhemies Paavo Lipponen (sd.) määräajan loputtua koputti nuijallaan ja siirsi puheenvuoron toiselle edustajalle.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.