Mainos

Oppivelvollisuusikää ei nosteta – rahat koulupudokkaiden tukemiseen

Hallitus ei nosta oppivelvollisuusikää toiselle asteelle.

Sen sijaan oppivelvollisuusiän nostamiseen varatut rahat osoitetaan koulusta putoamisen ehkäisyyn ja perusopetuksen kehittämiseen.

Jokainen perusopetuksen päättävä nuori velvoitetaan hakemaan toiselle asteelle tai muuhun jatkokoulutukseen osana nuorisotakuuta. Jos nuori ei koulutukseen pääse, on hänellä oikeus halutessaan perusopetuksen lisäopetukseen, lukion tai ammatillisen koulutuksen valmistavaan koulutukseen, paikkaan työpajassa tai vastaavassa koulutuksessa.

Yliopistoille ja ammattikorkeakouluille korvataan rahoituksen indeksikorotuksen puolitus kertaluonteisella 16,6 miljoonan euron lisäyksellä vuonna 2015.

Aalto-yliopiston 70 miljoonan euron lisärahoitusta siirretään tasaerissä kaikkien yliopistojen kilpailtuun rahoitukseen v. 2020 mennessä. Vuosittain siirrettävä summa on 11,7 miljoonaa euroa.

Lisäksi korkeakoulujen hakijasumaa aiotaan purkaa kasvattamalla korkeakoulujen sisäänottoa 3 000 opiskelijapaikalla määräaikaisesti. Opiskelijapaikkoja lisätään tulevaisuuden työvoimatarpeen kannalta oleellisilla aloilla. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.