Mainos

Oppivelvollisuusikä ei nouse – syrjäytymiseen lisää rahaa

Hallituspuolueiden puheenjohtajat ovat päässeet sopuun useista budjettiriihtä hiertäneistä asioista.

MTV Uutisten saamien tietojen mukaan oppivelvollisuusikää ei nosteta, mutta sen sijaan syrjäytymisen ehkäisemiseen annetaan lisää rahaa.

Alun perin suunnitelmana oli antaa 15 miljoonaa euroa oppivelvollisuusiän nostoon. Rahasumma hiersi pahasti päähallituspuolueita kokoomusta ja SDP:tä. Puolueet riitelivät siitä, riittääkö raha todellisuudessa oppivelvollisuusiän nostoon 17 vuoteen.

Nyt 15 miljoonaa laitetaan syrjäytymisen ehkäisyyn. Tämän lisäksi koulut ovat saamassa 35 miljoonaa euroa lisärahaa syrjäytymisen ehkäisyyn, kuten muun muassa luokkakokojen pienentämiseen.

SDP joutuu luopumaan osasta eläkerahoja

Valtiovarainministeri Antti Rinteen ehdottamat korotukset eläkeläisille eivät tule menemään budjettiriihessä sellaiseen läpi, kerrotaan MTV Uutisille.

Asiasta nousi suuri kohu sen jälkeen, kun Rinne toi eläkerahat omaan budjettiehdotukseensa kertomatta niistä muille puolueille.

MTV Uutisten saamien tietojen SDP joutuu luopumaan jommasta kummasta tavoitteesta – joko eläketulovähennyksen korotuksesta tai takuueläkkeiden korotuksesta.

Lapsilisäleikkausten kompensaatio myös keskituloisille

Lapsilisäleikkausten verokompensaatio on tulossa pienituloisten lisäksi myös keskituloisille, hallituslähteet kertovat MTV Uutisille. 

Kompensaatiota tulevat saamaan täysimääräisenä 30 000 euroa vuodessa tai vähemmän ansaitsevat. 30 000 - 42 000 euroa vuodessa ansaitsevat saavat kompensaation pienempänä. Yli 42 000 euroa tienaavat eivät saa kompensaatiota ollenkaan.

Asioista on sovittu viisikon eli hallituspuolueiden puheenjohtajien kesken. Koko hallitus aloittaa budjettineuvottelut parhaillaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.