Mainos

Oppisopimuskoulutus ehkäisee työttömyyttä

Oppisopimuskoulutuksella on Etelä-Suomen lääninhallituksen teettämän tutkimuksen mukaan työttömyyttä ehkäisevä rooli. Joka kymmenennellä työttömyysuhan alaisella työsuhteen jatkaminen tuli mahdolliseksi juuri oppisopimuskoulutuksen avulla.

Kahden vuoden kuluttua koulutuksen päättymisestä työsuhteessa oli noin 78 prosenttia. Heistä kuitenkin vain kaksi kolmasosaa teki oppisopimusta vastaavaa työtä. Tutkija oli yllättynyt siitä, että peräti kolme neljästä tutkittavasta oli työssä ennen oppisopimuskoulutuksen aloittamista. Työttömänä oli ennen oppisopimuksen aloittamista noin 13 prosenttia. Noin 87 prosenttia oli työssä heti oppisopimuskoulutuksen päätyttyä.

Etelä-Suomen lääninhallituksen sivistysosasto teetti tutkimuksen opetusministeriön rahoituksella. Työllistävyyttä tarkasteltiin vuonna 1995 sekä noin kahden vuoden kuluttua koulutuksen päättymisestä syksyllä 1997. Tutkimuksen teki aikuiskasvatuksen pro gradu- tutkielmana Taija Remus Tampereen yliopistosta. Kohteena ovat kaikki Kymen läänissä oppisopimuskoulutuksen peruskoulutuksen vuonna 1995 suorittaneet henkilöt. Kolmella neljästä tutkittavasta oli jo jokin ammatillinen koulutus ennen oppisopimuskoulutuksen aloittamista.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.