Mainos

Oppisopimuksella haetaan uusia yrittäjiä

Pk-yritykset varautuvat suurten ikäluokkien eläköitymiseen oppisopimuskoulutuksella. Ajatus ei ole uusi, mutta nyt koulutus lähtee ensimmäistä kertaa koko yrityksen tarpeista.

Suurten ikäluokkien eläköitymiseen varaudutaan pienissä ja keskisuurissa yrityksissäkin. Länsi-Suomen läänissä yrityksille houkutellaan jatkajia oppisopimuskoulutuksella. Ajatus ei ole uusi, mutta koulutus lähtee nyt ensimmäistä kertaa koko yrityksen tarpeista.

Vuosikymmenen loppuun mennessä koko maassa 60 000 pientä ja keskisuurta yritystä tarvitsee jatkajan. Oppisopimuskoulutus on vanha juttu, mutta nyt mestarin taitoja siirretään kisällille yritykselle räätälöidyllä koulutuksella. Jopa vuosia kestävä koulutus ei keskity vain uuteen yrittäjään, vaan samalla käydään koko yrityksen toiminta läpi. Eikä yrityksestään luopuvakaan jää huomiotta.

- Yrittäjän on usein vaikea kertoa omia toivomuksiaan ja tarpeitaan. Tässä hankkeessa voimme kuitenkin matkan varrella auttaa joustavasti yrityksiä, kuvailee projektipäällikkö Petteri Ristikangas Jyväskylän oppisopimuskoulutuskeskuksesta.

Hanke ei kuitenkaan etsi luopujille jatkajia, vaan se jää TE-keskusten ja yrittäjäjärjestöjen tehtäväksi.

- Uusi oppisopimuskoulutushanke kuulostaa oikein hyvältä siinä mielessä, että uusi yrittäjä saa työn ohessa opiskella yrittäjänä olemista, Ristikangas kestoo.

Pirkanmaalla ensimmäiset koulutukset aloitetaan maalis-huhtikuussa, Keski-Suomessa kuukautta myöhemmin. Kolmen vuoden päästä Länsi-Suomessa kokeiltu malli on tarkoitus levittää koko maahan.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 09.03.2004).

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.