Mainos

Oppilaille ammattiapua Porissa

Porilainen huumekohukoulu ottaa käyttöön rankimman kurinpitorangaistuksen ja erottaa huumeita käyttäneet nuoret rangaistukseksi koulusta vähintään kolmeksi kuukaudeksi. Myös opetushallituksessa ollaan sitä mieltä, että koulun tulee puuttua asiaan. Oppilaille taataan opetus kyseisenä aikana.

Porilaiskoulun erityisopetuksen yksiköstä paljastunut huumerinki nosti huumeiden käytön kouluissa tapetille. MTV:n uutiset kertoi eilen, että poliisille on tulvinut huumekouluvinkkejä viime päivinä. Useissa Etelä-Suomen kouluissa on ollut vastaavia tapauksia.

Porissa otetaan käyttöön koulun keinoista rankimmat ja huumeita käyttäneet erotetaan rangaistukseksi vähintään kolmeksi kuukaudeksi tai loppukevääksi. Rehtori Mirja Salonen Porin suomalaisesta yhteislyseosta sanoo, että rangaistus on viesti.

-Se on merkki meidän koululta, että tämä toiminta ei ole hyväksyttävää. Tällaisten aineiden käyttäminen koulupäivän aikana on järjestyssääntöjen vastaista.

Opetushallitus tukee porilaisia

Myös opetushallitus puoltaa kurinpitorangaistusta. Perusopetuslain mukaan oppilas voidaan erottaa määräajaksi, jos se oppilaan tekemän rikoksen tai siihen liittyvien seikkojen perusteella on perusteltua. Suunnittelujohtaja Petri Pohjonen Opetushallituksesta valottaa tuen taustalla olevaa ajattelua.

-Voidaan niinkuin kysyä sitä, että onko tämä jo sen kokoluokan asia, että koulunkin täytyy siihen ilman muuta puuttua. Minusta tässä on kysymys hyvin vakavasta asiasta.

Oppilaan - ja etenkin useamman oppilaan - erottaminen on Suomessa harvinaista. Kevään aikana Porissa rangaistuksen saaneille järjestetään ammattiapua ja opettajat huolehtivat koulunkäynnin edistymisestä.

-Perusopetuslaki myöskin edellyttää, että erotettaville nuorille tai lapsille on turvattava opetus ja riittävä oppilashuolto kyseisenä aikana. Eli eihän tässä missään tapauksessa tulla jättämään nuoria heitteille.

Porin poliisi jatkaa kouluratsiasta laajaksi kasvaneen jutun tutkintaa. Huumausainerikoksista epäillään teini-ikäisten nuorten lisäksi myös useita täysi-ikäisiä.

Irti Huumeista ry: Vanhempien ei tarvitse syyllistää itseään

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.