Oppilaiden salakuvauskohu paisuu - Jopa 56 000 kuvaa

Yhdysvalloissa Lower Merionin koulussa sattunut salakuvauskohu on paisunut entisestään. Philly.com kertoo verkkosivuillaan, että koulupiiri otti oppilailleen antamien kannettavien tietokoneiden webkameroiden kautta kaikkiaan lähes 56 000 kuvaa. Koneiden katoamisen varalle asennettu, kuvia ottava jäljitysohjelma käynnistettiin noin 146 kertaa viimeisen kahden vuoden aikana.

Useimmissa tapauksissa koneen jäljitykseen suunniteltu järjestelmä oli käynnistetty, jos kone ilmoitettiin kadonneeksi. Jäljitys oli suljettu koneen löydyttyä. Mutta ainakin viidessä tapauksessa koulun henkilökunta oli antanut webkameran nappailla kuvia päiviä tai jopa viikkoja sen jälkeen kun kone oli löytynyt. Kamera oli ottanut kuvan viidentoista minuutin välein koneen ollessa päällä. Tällaisia kuvia on löytynyt kaikkiaan 13 000 kappaletta. Kuvissa näkyy koulun oppilaita ja kuvia heidän kotiensa sisältä. Kuvissa on myös kuvakaappauksia oppilaiden koneiden kuvaruuduilta, kertovat tutkijat.

- Tässä kohdassa on tehty vakava virhe. Selvästikin jäljitys olisi pitänyt sulkea aiemmin, kertoi koulupiirin lakimies koululautakunnan tapaamisessa.

- Näiden kuvien ottaminen ilman oppilaan suostumusta heidän kodeissaan oli ilmiselvästi väärin, hän kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat