Mainos

Oppilaat tekevät ilmaisilla MM-lipuilla tiliä netissä

Helsingin toisen asteen oppilaitoksissa on jaettu ilmaiseksi lippuja jääkiekon MM-kisojen päiväotteluihin, mutta se ei tarkoita sitä, että katsomossa oikeasti istuisi nuoria.

Lippuja on kaupattu eteenpäin netissä esimerkiksi huuto.net-sivustolla.

– Onhan sitä ollut havaittavissa, että lippuja myydään, siihen törmää paljon. Itse myin yhden lipun, kun en päässyt otteluun, kertoo eiliseen otteluun lipun netissä myynyt Mäkelänrinteen lukion oppilas.

Myös Helsingin luonnontiedelukiossa opiskeleva Ilari Oras on huomannut, että liput jatkavat matkaansa opiskelijoiden käsistä.

– Liikunnanmaikoille pitää selittää, jos haluaa enemmän kuin viisi lippua, mutta vapaasti jaossa olevia lippuja saa ottaa niin paljon kuin haluaa. Osa ottaa niitä 30 per naama ja lähtee kauppaamaan pienellä hinnalla Pasilaan, Oras kertoo.

Eipä paljon nappaa

Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Kalervo Kummola on luvannut tarkistaa MM-kisojen hinnoittelupolitiikkaa ensi vuonna järjestettäviin kisoihin, jotta liput tekisivät kauppansa tätä vuotta paremmin. Tekemistä on paljon.

Tänä keväänä pelattuihin alkulohkon otteluihin jaettiin jopa ilmaisia lippuja helsinkiläiskoulujen oppilaille, mutta järjestäjien lahjatkaan eivät saaneet katsomoita täyttymään. Sitä vastoin nettihuutokauppojen myyntilistoille ilmestyi useita lippuja Slovakian ja Valko-Venäjän päiväotteluihin.

Ostin itse nuorelta mieheltä liput eiliseen – jatkopelien kannalta sinänsä todella merkitykselliseen – Slovakia-Ranska-otteluun, mutta minua ja tytärtäni lukuun ottamatta koko katsomonosa lähes kumisi tyhjyyttään. Karusti voinee siis vetää johtopäätöksen, että pelit eivät kiinnostaneet oppilaita eivätkä piljetit tehneet kauppaansa edes netissä.

Järjestäjät pitivät kuitenkin huolen, että lahjoitetutkin liput merkitään pöytäkirjoihin, sillä silmämääräisesti arvioitu 1 500-2 000 katsojan määrä ilmoitettiin mahtipontisena 7 481 silmäparina.

Risto Palojoki

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.