Mainos

Oppilaan äiti näki haavoittuneita koululla

Tuusulalainen äiti kohtasi ampujan silmästä silmään mennessään tapaamaan tytärtään koululle.

Tuusulalainen Anna-Liisa Vainio meni aamupäivällä Jokelan kouluun lapsensa tapaamiseen, kun hän näki ampujan.

- Olin menossa tyttäreni opettajan luo haastatteluun kello 12. Menin käytävää eteenpäin luokkaa kohti. Näin, että siellä makaa nuoria lattialla. Verta on tullut nuorten, yhdenkin tytön, kasvoilta, Vainio kertoo.

- Sitten ampuja tuli kulman takaa, singahti paikalle ja kysyi, että mitä tein siellä. Sanoin, että olen tulossa tyttäreni opettajan kanssa keskustelemaan. Hän sanoi, että ei tule onnistumaan, mutta hän ei kohdistanut asetta minuun mitenkään.

Vainion perheen kaksi lasta on Jokelan koulukeskuksessa. Molemmat pääsivät koulusta turvallisesti pois.

Jokelan koulun iltavahtimestarin Tarmo Rootsin 15-vuotias tytär oli ilmeisesti hypännyt ulos ikkunasta, kun ampumavälikohtaus sattui. Rootsin tietojen mukaan tytär loukkasi nilkkansa ja hukkasi puhelimensa.

- Joku oli tullut luokkaan, Roots kuvaili.

Roots oli iltapäivällä matkalla Hyvinkään sairaalaan katsomaan tytärtään. Hän oli saanut tiedon tapahtumasta uutisista ja vaimoltaan.

- Minulla ei ole mitään tarkkaa tietoa siitä, mitä tapahtui, Roots sanoi puhelimitse STT:lle.

Rootsin tytär käy Jokelan koulussa kahdeksatta luokkaa.

Opettaja pakeni täpärästi ampujalta

Jokelan koulun rehtori käski oppilaat luokkiin, kun ammuskelu alkoi. Historian ja psykologian opettaja Kim Kiuru kertoo, että käsky tuli keskusradiosta, mutta selitystä käskylle ei annettu.

Kiuru käski oppilaansa luokkaan, mutta jäi itse seuraamaan tilannetta käytävälle. Pian hän näki ammuskelijan juoksevan itseään kohti käsiaseen kanssa. Kiurun mukaan ampuja huusi juostessaan.

Opettaja pääsi pakenemaan koulun ovesta ulos. Ulkona hän kehotti oppilaitaan tulemaan luokasta ulos ikkunan läpi. Useat oppilaat saivat haavoja, kun he hyppäsivät pihalle rikkoutuneesta ikkunasta. Kiurun luokka sijaitsee toisessa kerroksessa.

Kiurun mukaan ampujaksi epäilty abiturientti oli keskitasoa parempi oppilas, jota kiinnostivat sekä äärioikeisto että äärivasemmisto. Kiuru luonnehtii oppilasta militanttiradikaaliksi.

- Ei tätä tietenkään voi uskoa, tämä on normaalisti rauhallinen alue, Kiuru toteaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.