Mainos

OPM: Kirjastojen teknisiä valmiuksia parannettava

Kirjastojen valmiuksia vastata tietoyhteiskunnan tarpeisiin on parannettava, todetaan opetusministeriön tuoreessa kirjastostrategiassa. Strategia luovutettiin kulttuuriministeri Kaarina Drombergille tänään. "Kirjastostrategia 2010" on jatkoa vuonna 2001 luovutetulle esitykselle kirjastopoliittiseksi ohjelmaksi 2001-2004.
Opetusministeriö esittää, että strategian linjaukset otettaisiin huomioon seuraavan hallituskauden neuvottelujen lisäksi kaikessa tietoyhteiskuntaa, aluepolitiikkaa ja opetustoimen tietohuoltoa koskevassa päätöksenteossa.

Uudessa strategiassa painotetaan tiedon saatavuudesta vastaavia yleisiä kirjastoja. Nykyisen hallitusohjelman tavoitteista huolimatta Suomen kunnallisten kirjastojen taso ja tiedon saatavuus ovat heikentyneet tietoyhteiskunnan noususuhdanteen aikana, todetaan strategiassa.

Opetusministeriön mielestä eniten parantamisen varaa on kirjastojen teknisissä edellytyksissä. Esimerkiksi tietoliikenneyhteydet, tietojärjestelmät ja asiakkaiden työasemat kaipaavat ajantasaistamista.

Strategian valmistelijat haluaisivat kehittää kirjastoa yhtenä kokonaisuutena, johon kuuluisivat kirjasto- ja tietopalvelujen lisäksi julkishallinnon sähköinen asiointi sekä eri ikäryhmille tarkoitetut kirjastopalvelut.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 04.02.).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.