Mainos

Opiskelu ja vanhemmuus on hankala yhdistää

Opiskelun ja vanhemmuuden yhdistäminen koetaan vaikeaksi. STTK-Opiskelijoiden puheenjohtaja Jouni Pitkänen näkee ongelmana erityisesti sen, ettei opiskelevalla vanhemmalla ole samankaltaisia etuuksia kuin työssä käyvällä vanhemmalla. Pitkänen toivookin opiskeluun työelämän kaltaista joustavuutta.

Opiskelun ja vanhemmuuden yhdistäminen koetaan vaikeaksi. STTK-Opiskelijoiden puheenjohtaja Jouni Pitkänen näkee ongelmana erityisesti sen, ettei opiskelijavanhemmalla ole samankaltaisia etuuksia kuin työssä käyvällä vanhemmalla.

Pitkänen puhui tänään Helsingissä johtamansa järjestön perhepoliittisessa seminaarissa. Pitkänen kokee opiskelun ja lapsiperheen yhdistämisen ongelmalliseksi erityisesti siksi, että jotkin opintokokonaisuudet velvoittavat läsnäoloa. Hän peräänkuuluttaakin opintoihin työelämän kaltaista joustavuutta, jotta vanhemmuuden yhdistäminen opiskeluun sujuisi saumattomammin. Opiskeluaikaisen toimeentulon tukemisen parantaminen helpottaisi opiskelun ja vanhemmuuden yhdistämistä.

Pitkäsen mukaan opiskelijavanhemman täytyy usein tehdä töitä opiskelujen ohessa toimeentulon takia. Työssä käynnin lisäksi lastenhoitojärjestelmien joustamattomuus aiheuttaa vanhemmalle poissaoloja opinnoista, mikä viivästyttää opintoja entisestään.

Kansanedustaja Maija Perho korostaa, että opiskelijoidenkin tulisi saada hankkia haluamansa määrä lapsia. Tämän edesauttamiseksi tulisi lisätä opiskelijoiden perheasuntoja ja monipuolistaa lasten hoitojärjestelyjä. Osa-aikatoiminen opiskelu on tällä hetkellä vaikeaa tuloihin sidotun vanhempainrahan takia. Suomalaisten ensisynnyttäjien keski-ikä on 27 vuotta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.