Mainos

Opiskelijoille tulossa monitoimikortti

Opiskelijoille on tulossa monitoimikortti, jolla voi todistaa olevansa opiskelija, maksaa ruokailun, tenttikirjat ja lisäksi kortti teoriassa voisi toimia matkakorttinakin.

Syksyllä neljässä yliopistossa käyttöön otettava monitoimikortti on testauksessa eduskunnan alaisessa HYY yhtymässä. Toimiston nurkkaan rakennetulla työasemalla kokeillaan korttia, jolla voi maksaa esimerkiksi opiskelijaruokalassa sen lisäksi, että samalla kortilla todistaa olevansa opiskelija.

- Pääosa opiskelijoista käyttää ainoastaan näyttökorttia asiointiin todistaakseen, että on opiskelija. Nyt on tarkoitus koota erilaisia palveluita samalle kortille, kertoo HYY yhtymän tietohallintopäällikkö Kari Kuosmanen.

Suomen ylioppilaskuntien liiton ja HYY yhtymän yhdessä kehittämä palvelukortti on ollut testikäytössä keväästä saakka. Kun kortti syksylllä tulee opiskelijoiden käyttöön, se toimii maksukorttina yliopistojen ruokaloissa ja myöhemmin myös esimerkiksi kirjastokorttina opiskelijakirjastoissa. Pian kortin käyttöalue laajenee myös kampuksen ulkopuolelle.

Kuosmasen mukaan korttia voi tulevaisuudessa käyttää ainakin kirjakaupoissa ja terveydenhuollossa. Myöhemmin teoriassa on myös mahdollista, että sama kortti kävisi matkakorttina joillain paikkakunnilla.

Vaikka korttien määrän voi ennustaa vähenevän lähivuosina kuluttajien lompakoissa, yhteen ainokaiseen korttiin tuskin koskaan päästään.

- Jos on vain yksi kortti, jolla voi tehdä käytännössä kaikki korteilla tehtävät asiat, niin sen kortin katoaminen muodostuu jo niin kriitiiseksi tekijäksi, että tällaiseen korttiin tuskin edes kannattaa pyrkiä, miettii Timo Rinne Seteciltä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.