Mainos

Opiskelijoiden soluasuntoja remontoidaan

Opiskelijoiden soluasuntoja remontoidaan yksiöiksi ympäri maata.

Isoja asuntoja joudutaan eri puolilla maata remontoimaan kalliisti yksiöiksi. Suurimmissa kaupungeissa muutosremonttia on tehty jo vuosia. Suomessa remontoidaan joka vuosi yksiöiksi ja kaksioiksi noin tuhat soluasuntoa.

Erityisen hankala tilanne on Kuopiossa jossa on kaikkein eniten isoja kolmen tai neljän hengen soluasuntoja.Suurin osa Kuopaksen asunnoista on 3-4 hengen soluja, joita ryhdytään vuodenvaihteessa muuttamaan yksiöiksi ja perhekaksioiksi. Kuopiossa työtä riittää kymmeneksi vuodeksi, ja työ tulee kalliiksi.

Kuopion opiskelija-asunnot Oy:n toimitusjohtaja Erkki Karvonen arvio solujen muutostöiden neliökustannukset kalliimmiksi, kuin tavalliset peruskorjaukset. - Kun normaali peruskorjaus normaalissa peruskorjausiässä olevassa talossa maksaa ehkä sanotaan 450 - 500 euroa neliölle niin näissä muutosperuskorjauksissa joudutaan varautumaan 600-700 euron neliökustannuksiin, Karvonen laskee.

Suomeen rakennettiin 70- ja 80-luvuilla runsaasti soluasuntoja opiskelijoille. Soluasuminen ei kuitenkaan enää kiinnosta opiskelijoita. Tutkimuksen mukaan vain 7 prosenttia opiskelijoista tahtoo enää asua solussa.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 21.11.2003).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.