Mainos

Opiskelijoiden europassi yleistyy EU-maissa

EU:ssa kehitetty Europass-järjestelmä antaa työnantajille mahdollisuuden vertailla nykyistä helpommin eri maissa opiskelleiden taitoja.

Nuorten liikkumista eurooppalaisilla työmarkkinoilla yritetään helpottaa uuden europassin avulla. EU:n kehittämässä Europass-järjestelmässä opintonsa päättävien nuorten tiedot kirjataan erityiseen Europass-kansioon.

Uudistuksen päämääränä on, että työnantajien on nykyistä helpompi vertailla eri maissa opiskelleiden taitoja, kun kaikkissa EU-maissa on käytössä samanlainen opiskelutodistus.

- Europassi yksinkertaistaa asioita. Yksiin kansiin kootaan viisi eri dokumenttia. Europassissa on kaikille samaan muotoon koottu ansioluettelo sekä tieto kielitaidosta ja tutkinnoista, kertoo EU-komissaari Ján Figel.

Europassi sisältää myös tiedot opiskelijan ulkomailta hankkimasta opiskelu- ja työkokemuksesta.

Europassi on jo otettu käyttöön todistuksen rinnalle joissakin eurooppalaisissa kouluissa, joissa opiskelijat saavat valmistuttuaan varsinaisen päättötodistuksen ohella myös henkilökohtaisen europassin. EU pyrkii vauhdittamaan passin yleistymistä, jotta yhä useampi työnantaja tulisi sen kanssa tutuksi. EU:ssa uskotaan, että europassista olisi hyötyä niin työnantajille kuin töitä etsiville nuorillekin.

Suomessa europassin on saanut jo yli tuhat nuorta.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 06.02.2005)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja