Mainos

Opiskelijat: Yle-maksu on liian korkea

(Kuva: lusi/stock.xchng)

Opiskelijat ovat huolissaan tv-lupamaksun suunnitellusta korvaamisesta pakollisella Yle-maksulla. Suomen ylioppilaskuntien puheenjohtajan Jussi Rauvolan mielestä on hyvä, että julkisen palvelun maksu peritään kaikilta, mutta maksun suuruus pitäisi suhteuttaa tuloihin.

Rauvolan mukaan opiskelijoilla ei ole varaa ehdotettuun 175 euron Yle-maksuun.

- Maksu on suhteellisen suuri pienituloiselle ihmiselle. Esimerkiksi opiskelijoille olisi pohdittava mediamaksun suhteen kokonaan erilaista suuruusluokkaa.

Rauvola painottaa, että nykyisen tv-lupamaksun summa on erittäin suuri osa opiskelijan käytössä olevasta rahasta.

- Se on yksinkertaisesti kohtuuton suhteessa tulotasoon.

Opiskelijat saattavat etsiä porsaanreikiä, jotta he välttyisivät maksulta, arvelee Rauvola.

- Ehdotuksessa on esitetty, että maksu sidotaan vakituiseen kirjoillaolosoitteeseen. Tämä saattaa houkutella opiskelijoita kirjaamaan opiskeluaikaisen asunnon väliaikaiseksi. Vakituinen osoite olisi kotipaikkakunnalla vanhempien luona, jolloin vanhemmat maksaisivat maksun.

Rauvolan mukaan osoitteilla kikkailu saattaisi kuitenkin vaikeuttaa merkittävästi opiskelijan elämää siinä kunnassa, jossa hän opiskelee.

- Esimerkiksi monella ammattikorkeakouluopiskelijalla terveydenhuolto on järjestetty kunnan puolesta. Jos virallinen kotipaikkakunta on kaukana opiskelupaikasta, saattavat lääkärillä käynnit muodostua melko mahdottomiksi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.