Mainos

Opiskelijat valtasivat kaupungintaloja

Yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen opiskelijat tempaisivat tänään vaalien merkeissä eri puolilla maata. Kaupungintaloja mutta myös katuja "vallattiin" lyhyeksi aikaa Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) mukaan ainakin Helsingissä, Oulussa, Rovaniemellä ja Tampereella.

Kaikkiaan yhdeksällä paikkakunnalla toteutettavalla tempauksella haluttiin kiinnittää kunnallisvaaliehdokkaiden ja -äänestäjien huomio opiskelijoille keskeisiin kysymyksiin. Valtausten toinen tavoite oli saada nuoria vaaliuurnille ja valtuustoihin.

Opiskelijoita huolettaa nuorten pieni määrä kuntien päätöksenteossa, opiskelijaterveydenhuolto, opintojen ohjaus ja julkisen ja kevyen liikenteen toimivuus. Kunnallisvaalien alla opiskelijajärjestöt haluavat muistuttaa, että kuntapalveluiden tulee olla saatavilla myös opiskelijoille kohtuullisin kustannuksin.

Opiskelijoiden kannalta keskeisiä kysymyksiä ovat mm. Helsingissä joukkoliikenteen ja kevyen liikenteen aseman vahvistaminen, autoton keskustakampus ja kävelykeskusta sekä kierrätysmahdollisuuksien parantaminen.

"Vanhan valtaus oli eri asia"

Sana valtaus voi luoda mielleyhtymiä Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan omistaman Vanhan ylioppilastalon valtauksesta, josta tulee kohta kuluneeksi tasan 40 vuotta. Radikaaleina pidetyt ylioppilaat valtasivat tuolloin oman kiinteistönsä. Tämän päivän opiskelijat haluavat sen sijaan olla osa ympäröivää yhteiskuntaa.

- Me opiskelijat haluamme toimia kaikenikäisten ihmisten edustajana. Jotta voimme toimia tulevaisuuden rakentajina, tarvitsemme luottamuksen äänestäjiltä, toteaa Suomen ammattikorkeakouluopiskelijakuntien SAMOK:n puheenjohtaja Armi Murto.

- Me opiskelijaikäiset haluamme päästä vaikuttamaan. Haluamme lisää valtaa nuorille, vaatii Suomen ylioppilaskuntien liiton SYL:n puheenjohtaja Tuomas Telkkä.

Valtaajat ovat kutsuneet paikalle myös kaupunkien päättäjiä. Opiskelijajärjestöt järjestivät vallatuissa paikoissa keskustelutilaisuuksia ja kulttuuriesityksiä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.