Mainos

Opiskelijat tyytyväisiä opintotukipäätökseen

Opiskelijat iloitsevat hallituksen päätöksestä jättää opintotuki rauhaan. Hallitusryhmät sopivat tänään, että esitys opintotuen rajaamisesta yhteen tutkintoon vedetään pois eduskunnan käsittelystä. 

Suomen ammattikorkeakouluopiskelijakuntien liiton puheenjohtaja Joonas Peltonen kertoo, että opintotukiesitys herätti runsaasti tunteita. 

- Meillekin tuli paljon yhteydenottoja sekä opiskelijoilta, että sellaisilta ihmisiltä, jotka eivät enää edes ole opiskelijoita. Tämä päätös, että opintotukilakiesitys perutaan, se on tottakai hyvä uutinen meidän mielestä. Tämä helpottaa opiskelijoiden elämää.

Peltosen mukaan opintotukijärjestelmä pitäisi nyt jättää rauhaan.

- Opiskelijoiden pitäsi voida keskittyä opiskeluun eikä murehtia toimeentulosta. Olisi hyvä, että järjestelmää ei muokattaisi joka vuosi.

Peltonen muistuttaa, että opintotukilakia on uudistettu kerta toisensa perään. 

- Lakia on muokattu useita kymmeniä kertoja 1990-luvulta lähtien. Ja yhä vaan sitä halutaan uudistaa koko ajan. 

Suomen ammattikorkeakouluopiskelijakuntien liiton puheenjohtaja toivoo päättäjiltä malttia. Hänen mukaansa uudistuksia on tehty aiemmin vain mutu-tuntumalla. 

- Nyt pitäisi indeksisidonnaisuudet tehdä täysimääräisiksi ja poistaa kaikki jäädytykset. Ja sitten rauhassa katsottaisiin, minkälaisia vaikutuksia näillä toimilla on. Näiden johtopäätösten perusteella tehtäisiin vasta uusia muutoksia. Nyt uudistuksia on tehty ihan mutu-tuntumalla ilman, että ne perustuvat mihinkään dataan. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.