Mainos

Opiskelijat tempaisivat kampuksensa puolesta — kävelivät Savonlinnasta Helsinkiin

Savonlinnan opettajankoulutuslaitoksen lakkauttamisuhka on saanut opiskelijat sananmukaisesti liikkeelle.

Kolme luokanopettajaopiskelijaa käveli lähes 340 kilometriä eli koko matkan Savonlinnasta Helsinkiin viedäkseen vetoomuksen laitoksen säilyttämisen puolesta opetusministerille.

Kävelyurakka kesti kymmenen päivää.

Savonlinnan kampuksen kampuspuheenjohtaja Mikko Puhakka kertoo, että tempaus järjestettiin kansalaisaktivismin nimissä.

– Savonlinna on Itä-Suomelle alueellisesti tärkeä kampus. Kampuksella opetuksen taso laatu ja määrä ovat korkeita, joten emme näe mitään syytä sen lakkauttamiseen. Haluamme osoittaa, että kansalaisaktivismi elää ja että luokanopettajaopiskelijat ovat kovia jätkiä ja mimmejä.

Matkanteko sujui Puhakan mukaan hienosti, "moottoriteitä vältellen ja rekkoja väistellen". Kävelyurakan rankkuus kuitenkin yllätti opiskelijat. Viimeiset metrit edettiin paljasjaloin.

- Ihmiskeho ei ole ihan, mitä kuvittelimme. Polvet ja nilkat ovat hajonneet ja jalat ovat täynnä rakkoja, mutta olo ei voisi olla onnellisempi.

Kampuksen kohtalo vielä auki

Opetusministeri Henna Virkkunen (kok.) sanoo, että Savonlinnan kampuksen jatkoa vasta mietitään.

– Tietenkin huoli on hyvin ymmärrettävä. Itä-Suomen yliopistohan ei tietääkseni ole vielä mitään linjapäätöstä tehnyt, mutta siellä pohditaan, pitäisikö käynnistää selvitystyö siitä, että opettajankoulutus jatkossa keskitettäisiin vain yhdelle kampukselle, hän selventää.

Virkkunen otti opiskelijoiden vetoomuksen vastaan ja lupasi toimittaa sen opetusministeriöön. Väistyvä ministeri itse ei lähtisi Savonlinnan kampusta nyt kuoppaamaan.

– Kuopion ja Joensuun yliopistot yhdistyivät muutama vuosi sitten Itä-Suomen yliopistoksi. Silloin linjattiin, että se tulee toimiman kolmella kampuksella eli Joensuussa, Kuopiossa ja Savonlinnassa. Itse ajattelen, että olisi aika lyhythjänteistä ajattelua, jos heti muutama vuosi myöhemmin strategiaa muutettaisiin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.