Mainos

Opiskelijat kaduilla Keniassa

Sadat kenialaisopiskelijat tulvivat jälleen tänään pääkaupungin Nairobin kaduille osoittamaan mieltään, kertoivat silminnäkijät.

Jo toista päivää mieltään osoittaneet opiskelijat sulkivat keskustan läpi kulkevan pääkadun ja kivittivät ohi ajavia autoja. Myöhemmin mellakointi jatkui Yhdysvaltain lähetystön ympäristössä ja poliisit tulittivat opiskelijoita kyynelkaasulla ja kumiluodeilla.

Opiskelijat vaativat Nairobin yliopistoa avaamaan ovensa, jotka suljettiin eilen opiskelijoiden otettua yhteen poliisin kanssa. Tuolloin yhteenotoissa loukkaantui viisi ihmistä. Viime viikolla kaksi valtion yliopistoa suljettiin niinikään mielenosoitusten seurauksena. Poliisi tulitti kahakoissa ainakin 13 ihmistä kuoliaaksi, ja sadat loukkaantuivat. Mm. katolinen kirkko ja useiden maiden lähetystöt ovat tuominneet poliisin toimet.

Poliittiset levottomuudet ovat jatkuneet Keniassa jo kolme kuukautta. Opiskelijat ovat yhdessä oppositioryhmien kanssa vaatineet perustuslaillisia muutoksia ja joko presidentin vallan vähentämistä tai hänen eroaan ennen loppuvuodesta pidettäviä vaaleja.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.