Mainos

Opiskelijat ja poliisit ottivat yhteen Kosovossa

Serbian mellakkapoliisi hajotti tiistaina tuhansien albanialaisopiskelijoiden mielenosoitusmarssin Kosovon maakunnassa. Poliisi käytti toimiensa tukena mm. panssaroituja ajoneuvoja ja patukoita. Opiskelijat vaativat albaniankielisten koulujen ja yliopistojen avaamista uudelleen.

Noin 2000 opiskelijaa oli kerääntynyt pääkaupungin Pristinan keskustorille lukien vaatimuksiaan, kun poliisi saapui paikalle hajottamaan joukkokokousta, kertoivat silminnäkijät. Poliisi sulki keskustorille vievät tiet estäen mielenosoittajien lisäjoukkojen pääsyn sinne. Silminnäkijöiden mukaan mielenosoituksen hajoittamiseen osallistui satoja mellakkavarusteisiin pukeutuneita poliiseja.

Opiskelijat vaativat Serbian hallitusta avaamaan kaikki albanian kieliset koulut ja yliopistot, jotka suljettiin useita vuosia sitten, kun Serbia otti maakunnan hallintaansa. Serbian viranomaisten mukaan opiskelijat ja opettajat poistuivat vapaaehtoisesti laitoksistaan vastalauseena Serbian toimille.

Opiskelijamielenosoitus oli osa albanialaisten kampanjaa kiinnittää maailman huomio itsenäisyysvaatimuksiinsa. Kosovon 1,8 miljoonaa albanialaista vaatii maakunnalleen autonomiaa ja mm. oikeutta opiskella omalla kielellään. Albanialaiset ovat Kosovossa enemmistönä.
(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.