Mainos

Opiskelijat: Eläkeratkaisu on oikeudenmukainen

Opiskelijat kiittelevät nyt syntynyttä eläkeratkaisua oikeudenmukaiseksi.

Korkeakouluopiskelijoiden edunvalvontajärjestöt SYL ja SAMOK sanovat kannanotossaan, että neuvotteluissa sukupolvien välinen oikeudenmukaisuus on ollut läpileikkaava teema koko ajan ja nuorten tavoitteet on otettu vakavasti.  

SAMOK ja SYL pitävät nyt saavutettua uudistusta onnistuneena ja toivovat, että eläkejärjestelmää ei lähitulevaisuudessa rukattaisi turhaan uudelleen.  
Myös Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto - SAKKI ry pitää eläkeuudistusta askeleena kohti tasa-arvoisempaa eläkejärjestelmää, jossa huomioidaan myös nuorten sukupolvien eläköityminen.

Erityisesti SAKKI ry kiittää päätöstä, jonka ansiosta eläkkeen kertyminen alkaa jo 17-vuotiaana aikaisemman 18 ikävuoden sijaan. Tällä hetkellä yli puolet ammattiin opiskelevista tekevät töitä opintojen ohella, joten on perusteltua, että heidän eläkekertymänsä alkaa mahdollisimman aikaisin.

SAKKI toivookin, että tulevaisuudessa eläkkeiden kertyminen alkaisi heti työuran alkaessa.

SAKKI ry pitää positiivisena, että uusi eläkejärjestelmä kohtelee tasa-arvoisemmin kaikkia työntekijöitä koulutustausta riippumatta. Liiton tiedostteen mukaan työeläkkeen karttuminen tasaisesti 1,5 prosentin verran koko työuran aikana on selvä parannus ammattiin opiskelevien tulevien työurien kannalta.

Kanta on juuri päinvastainen kuin eläkeneuvotteluista loppumetreillä ulos marssineen korkeasti koulutettujen palkansaajakeskusjärjestön Akavan. Akava ajoi korotettua eläkekarttumaa työuran loppupäähän. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.