Opiskelijat eivät perusta yrityksiä vain euronkuvat silmissään

Yrittäjyys opiskelijan näkökulmasta 9:22

Tänään julkaistun tutkimuksen mukaan joka viides opiskelija suunnittelee yrittäjäksi ryhtymistä. Opiskelijat eivät kuitenkaan perusta yrityksiä pelkästään euronkuvat silmissään.

Suomen yrittäjien järjestöpäällikkö Joonas Mikkilä toteaa aamun Huomenta Suomessa, että useammin opiskelijaa ajaa intohimo.

– Aika monet haluavat ylipäätään vain lähteä toteuttamaan itseään, seuraamaan omiaan ambitioitaan ja sitä kautta kokeilemaan omia siipiään yrittäjänä. Intohimo on monille ensimmäinen lähtökohta. Kasvu tulee luontaisesti sitten sitä kautta, Mikkilä arvioi.

Samaa mieltä on opiskelijayrittäjä Jenika Silo.

– Yrittäjänä saa tehdä juuri sitä, mihin on se kaikista suurin palo. Se on se juttu.

Kaupallista alaa opiskeleva Silo on perustanut aiemmin oman tilitoimiston ja nyt hän on lähtemässä osakkaaksi myös toiseen yritykseen.

Silon mukaan opiskelijoiden keskuudessa vallitsee kuitenkin yhä penseä suhtautuminen yrittäjyyteen.

– Ei kovinkaan moni puhu yrittäjäksi lähtemiseksi. Yrittäjyyttä pystyy lukemaan sivuaineena, mutta sieltäkin loppujen lopuksi aika harva puhuu oikeasti aikovansa yrittäjäksi.

Silo sanoo, että koulussa pitäisi yrittäjyydestä puhua vielä enemmän. Yrittäjyyttä opettavat kurssit ovat tärkeitä, mutta nekin voisi viedä vielä enemmän käytännön tasolle.

– Arki on usein aika kaukana siitä teoriasta, Silo toteaa.


Yrittäjyyskasvatusta kaivataan opiskelijoille 8:27

Lue myös:

    SuomiAreena-videot

    Uusimmat