Mainos

Opiskelijan Twitter-päivityksestä hitti: Tiesitkö tätä siittiöistä?

Tämä teksti kannattaa pitää mielessä seuraavan kerran, kun joudut antamaan suu- tai nielunäytteen lääkärillesi. 

Jokainen raskautta yrittänyt nainen on todennäköisesti tietoinen siitä, että hyväkuntoiset siittiöt voivat elää kehossa kolmesta viiteen päivään. Edellyttäen tietysti, että ne ovat lämpimässä ja suojaisessa ympäristössä, kuten kohdussa tai kohdunkaulassa. Mutta entä suun sisällä?

Twitter-käyttäjä @_MariahV_ vastasi osittain tähän kysymykseen twiitissään, jossa lääketieteen opiskelija kertoo opiskelijoiden löytäneen erään tytön suusta otetusta näytteestä elävän siittiön. Twiitillä on satoja tuhansia tykkäyksiä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Hittitwiitin todenperäisyydestä ei ole takeita, mutta jos siittiöt voivat elää suussa, niin kuinka pitkän aikaa? Aiheesta kiinnostunut Men's Health -sivusto päätti ottaa asiasta selvää ja kysyi asiaa miesten terveyteen keskittyneen Jersey Urology Groupin urologilta Brian Steixneriltä

Miehen vastauksen mukaan suurin osa siittiöistä kuolee melko nopeasti, noin 15–30 minuutissa kehon ulkopuolelle jouduttuaan. Siittiöt eivät siis jää elämään sängyllesi, sohvalle tai mihin tahansa ne ikinä päätyvätkin. Suu on kuitenkin aivan oma lukunsa. 

– Jos puhutaan tieteen näkökulmasta, suun lämpötila on korkeampi kuin kehon ulkopuolella. Se on limakalvo, jossa on ikenet, rakoja ja sopukoita. Teoriassa on siis sataprosenttisen järkeenkäypää, että suuseksin myötä suuhun päätyneet siittiöt voivat elää vielä päivän tai kaksikin myöhemmin, Steixner toteaa.

Vaikka miehen mukaan se on erittäin epätodennäköistä, teoriassa on kuitenkin olemassa pieni mahdollisuus siihen, että lauantain suuseksin jäänteet voivat pysyä elossa suussasi peräti tiistaihin saakka.

Tämä kannattaa pitää mielessä. 

Lähde: Men's Health 

***


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.