Opiskelijaisän oli otettava vauvansa mukaan matematiikan tunnille – opettajan nerokas idea vapautti miehen kädet tehtävien tekoon: "Tehtäväni on ratkaista ongelmia"

Professori avitti opiskelijaa yllättävällä tavalla ja hoiti vauvaa luennolla 1:16

– Tehtäväni on ratkaista ongelmia, matematiikanopettaja perusteli yllättävää vetoaan.

Pikkuvauvan isä oli joutua pulaan lapsenvahtipulan vuoksi. Morehouse Collegessa Atlantassa opiskelevan 26-vuotiaan miehen matematiikan luento lähestyi, mutta samalla hän oli lupautunut hoitamaan vauvaansa sillä välin, kun äiti oli noutamassa lapsen syntymätodistusta.

Hän ei uskaltanut jäädä luennolta pois, sillä oli vielä kertauksen tarpeessa tulevaa välikoetta varten. Hän päätyi ottamaan vauvan mukaansa kampukselle, vaikka ajatus hieman hermostuttikin.

The Atlanta Journal-Constitutionin haastattelussa matematiikan opettaja kertoo, että opiskelijan kanssa oli joitain viikkoja sitten ollut puhetta lapsenhoidon ja koulunkäynnin yhdistämisen hankaluudesta. Tuolloin opettaja kehotti miestä ottamaan lapsi mukaan kouluun, jos tarve vaatii. Niinpä opiskelija marssi jännittäen tunnille vaaleanpunaiseen puettu vauva sylissään.

Jännitys oli turhaa, sillä opettaja osasi lukea tilannetta.

– Tiedätkö mitä? Voisit tehdä muistiinpanoja paremmin, jos minä pitelisin häntä, professori Nathan Alexander tuumasi.

Ei mennyt kauaa, kunnes professori päätyi internetin viraalihitiksi sosiaalisessa mediassa levinneen kuvan ansiosta. Kuvassa matematiikanopettaja Alexander pitelee vauvaa kantorepussa sylissään taulun edustalla samalla, kun selittää matematiikan tehtäviä.

Sosiaalisen median kommenteissa ylistetään professorin esimerkillistä toimintaa opiskelijan auttamisessa ja sitä, millaisen mallin miehet antavat niin isyyteen kuin opiskelun ja vanhemmuuden yhdistämiseen. Myös koulun johto on sittemmin yhtynyt kehumaan opettajan kekseliäisyyttä. 

Opettaja itse on puolestaan selittänyt vain tehneensä työtään, jonka ytimessä on ongelmien ratkaisu.

– Matematiikka vaatii loogista ajattelua, askel kerrallaan, Nathan Alexander kommentoi ja siirtää mielummin huomion opiskelevaan isään.

– Hänellä on kaksi työtä, hän opiskelee täysipäiväisesti, osallistuu johtajuusohjelmaan koulussa ja on vanhempi. Tämä kuva on muistutus siitä, mitä vanhemmat joutuvat tekemään päivittäin ja miten tärkeää kohtuuhintainen päivähoito on, Alexander sanoo CNN:lle. 

Lue myös:

    Uusimmat