Mainos

Opintotuet maksuun syyskuun aikana

Kansaneläkelaitos lupaa, että suurin osa elokuun alkupuolella hakemuksensa jättäneistä saa opintotukensa syyskuun aikana.

Elokuun puoliväliin mennessä opintoratkaisuja tehtiin lähes 160 000. Se on noin 80 000 päätöstä vähemmän kuin vuotta aikaisemmin, jolloin keskimääräinen käsittelyaika oli neljä viikkoa. Tänä vuonna käsittelyaika tulee olemaan jonkin verran pidempi.

Yliopisto-opiskelijoiden opintotukihakemukset ratkaistaan korkeakoulujen opintotukilautakunnissa, lukiolaisten Kelan paikallistoimistoissa ja muiden oppilaitosten opiskelijoiden Kelan opintotukikeskuksessa.

Opintotukilautakunnissa keskimääräinen käsittelyaika on tällä hetkellä 12 päivää, Kelan toimistoissa 2 ja opintotukikeskuksessa 77 päivää. Yliopistojen väliset erot käsittelyajoissa ovat kuitenkin suuret. Ratkaisuaan odottavien hakemusten määrä on noin 82 000 ja uusia hakemuksia tulee koko ajan.

Opintotukihakemusten käsittelyä on jossain määrin viivästyttänyt toukokuussa käyttöön otettu uusi atk-järjestelmä. Se on toiminut kokonaisuudessaan hyvin, mutta uuteen järjestelmään siirtymiseen sisältyy aina ongelmia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.