Mainos

Opintojen rajauslaki ei nopeuttanut valmistusaikoja

Opintojen rajauslaki ei ole tuonut vauhtia korkeakouluopiskelijoiden valmistumisaikoihin.

Seitsemän vuotta sitten voimaan tullut niin sanottu opintoputkilaki rajaa opiskeluoikeuden neljääntoista lukukauteen, joihin sisältyy myös poissaolevaksi ilmoitetut lukukaudet.

Näin ollen luulisi, että valtaosa seitsemän vuotta sitten aloitaneista olisi nyt jo valmistunut. Näin ei kuitenkaan ole käynyt.

Helsingin yliopisto: Viidennes keskeyttää

Helsingin yliopiston tilastot osoittavat, että vain kolmannes syksyllä aloittaneista opiskelijoista on valmistunut, lähes puolet on yhä kirjoilla hyväksytyin jatkamissyin ja viidennes on keskeyttänyt opintonsa.

Yliopiston vararehtori Jukka Kola pitää silti rajauslakia tärkeänä työvälineenä.

– Nyt yliopisto näkee opiskelijan tilanteen entistä paremmin ja voi kehittää omia toimintatapojaan vastaamaan opiskelijoiden tarpeita, Kola toteaa.

Suomen yliopiilaskuntien liitto näkee rajauslain kaksiteräisenä miekkana. Toisaalta yliopisto tavoittaa putoamisvaarassa olevat nykyopiskelijat entistä paremmin.

– Toisaalta se luo opiskelijoille valmistumispaineita. Usein opiskelijat jättävät vaihto-opiskelulukukaudet ulkomailla väliin opiskeluaikojen pitemisen pelossa, toteaa Suomen ylioppilaskuntien liiton puheenjohtaja Jarmo Lappalainen.

Katso Anne Forssénin juttu:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.