Mainos

Opetusministeriöltä tukea kotimaiselle elokuvalle

Opetusministeriö on myöntänyt Suomen elokuvasäätiölle yhteensä 22 558 000 euroa elokuvien tuotannon, jakelun, esitystoiminnan ja elokuvakulttuurin edistämiseen.

Ministeriön mukaan määrärahat ovat kasvaneet edellisvuodesta 15 prosenttia eli reilut kolme miljoonaa euroa. Avustus myönnetään veikkausvoittovaroista.

- Nykyisen hallituksen aikana määrärahoissa on saavutettu yli kahdeksan miljoonan euron lisäys. Tuotannon ja jakelun määrärahat ovat kasvaneet euromääräisesti eniten, yli seitsemän miljoonaa euroa. Kasvua on siis 51 prosenttia, kertoo kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallin (rkp) ministeriön tiedotteessa.

Wallin toteaa, että hallituskauden aikana on myös aloitettu uusi tuki elokuvateattereiden digitalisoimiseksi. Määrärahan tavoitteena on turvata alueellisesti mahdollisimman kattava elokuvateatteriverkosto.

Opetusministeriön tavoitteena on, että elokuvasäätiö voi vuonna 2010 tukea 14-17 pitkää näytelmäelokuvaa ja lisäksi useita dokumentti-, lyhyt, animaatio- sekä tv-draamatuotantoja.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.