Mainos

Opetusministeri vaatii työrauhatalkoita kouluihin

Opetusministeri Henna Virkkunen (kok.) pitää MTV:n opettajakyselyn tuloksia merkkinä siitä, että työrauhaongelmiin pitää puuttua. Virkkunen sanoo MTV:n uutisten haastattelussa, että työrauha näyttää olevan hukassa ja asiaan pitää saada muutos.

- Useimmiten oppilaan ongelma ei ole vakava, mutta jos mutta vähitellen jos kuri alkaa höltyä ja lipsua niin yhä useampi lähtee mukaan tähän erilaiseen häiritsevään käytökseen, sehän on varmaan se yleisin ongelma, toteaa Virkkunen.

Ongelma ei ole lainsäädännössä vaan siinä, että kouluissa pitää tarttua asioihin jämäkästi eikä päästää ongelmia kasvamaan suuriksi. Virkkusen mukaan laki antaa mahdollisuuden poistaa oppilas luokasta ja koulun pitää järjestää asiat niin, että tätä voidaan toteuttaa ja valvonta oppilaalle järjestää. Kaikille osapuolille pitää myös tehdä selväksi koulun säännöt ja se, että niitä noudatetaan.

Kodin ja koulun yhteistyössä kehitettävää

Virkkusen mukaan talkoisiin tarvitaan myös vanhempia. Vanhemmat ovat enemmän tekemisissä koulun kanssa peruskoulun alkuvuosina, mutta yhteistyö hiipuu vähitellen. Virkkunen pitää valitettavana, että yhteistyö on kaikkein vähäisintä juuri yläkoulun aikana, jolloin murrosikäinen nuori erityisesti tarvitsee tukea.

Tuleeko työrauhasta koulunvalintakriteeri?

Opetusministeri uskoo, että kehitys ”kahden kastin kouluihin” voidaan ehkäistä, jos ongelmiin tartutaan ajoissa. Hänen mukaansa rehtorien rooli koulun ilmapiirin muodostumisessa korostuu, kun valtaa siirtyy kunnille ja kouluille. - Oppimistuloksiin on iso merkitys sillä koulun johtamisella ja viihtyvyydellä, toteaa Virkkunen.

Katso Marja Juonalan juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.